31 Ocak 2018 Çarşamba

Elektrik Mühendisliği Alanında Amerika'nın En iyi 10 Üniversitesi




 

   Günlük koşuşturmacalarımızdan dolayı biz ne kadar farketmesekte elektrik mühendisleri gündelik hayatımızda önemli rol oynarlar.
Çünkü mühendisliğin bu disiplini kritik teknolojilerin üretilmesinde büyük paya sahip. Hele ki günümüzde "elektronik harp" diye bir tabir varken elektrik elektronik mühendislerinin çabaları
daha büyük önem arzediyor. Dolayısıyla bu alana yönelen insanlarımızın kendilerini geliştirmesinin ehemmiyetini anlamış ve anlatmak isteyen biri olarak Amerika'da lisans, yüksek lisans veya doktoraya karar vermiş veya bunu planlayan arkadaşlarımın kafalarında bir fikir oluşması açısından güzel bir kaynak olacağını düşünüyorum.



   10. Teksas Üniversitesi ---> http://www.ece.utexas.edu/about


   Teksas'ın Austin şehrinde bulunan üniversite tam anlamıyla bölgede faaliyet gösteren üniversiteler arasında bir amiral gemisi. 1881'de kurulan üniversite kapılarını öğrencilere ilk defa 1883'te açtı ve o zamandan beri akademik düzeyde ülkenin en çok güvenilen üniveristelerinin başında gelmektedir. Elektrik ve bilgisayar mühendisliği departmanı yaklaşı 2000 öğrenci 70 tam zamanlı ve 20 yarı zamanlı fakülteye sahip. Ayrıca yüksek lisans ve doktora seviyesinde verdiği eğeitimde üniversitenin değerini artırıyor. Texas mezunlarını yüksek maaşlı bir kariyerin beklediğini de söylemeden edemeyeceğim. Verilere göre iş kariyerlerine yeni başlayan Texas mezunu mühendislerin yıllık kazançları 70.000 dolar civarında.

   9. Kaliforniya Teknoloji Üniversitesi ---> http://ee.caltech.edu/


   Kısaca CalTech diyelim biz. Bu üniversiteden kim geçti bir bilseniz :). Amerika'da seçilebilecek en iyi üniversitelerden biridir  herhalde. Zaten genel kalite testinde 12. seçilmiş, ülke genelinde. CalTech'ıin elektrik mühendisliği departmanı gerek hocalarıyla gerek müfredatıyla öğrencilere yenilikçi fırsatlar sunuyor. Teorik ve uygulamalı olarak ilerleyen dersler öğrencilere hem işi hem de nasıl çalışırını anlatıyor. Dolayısıyla öğrenciler ileride yenilikçi fikirlerle, projelerle karşımıza çıkabiliyor. Yaklaşık başlangıç maaşları   71.000 dolar civarında.

   8. Güney Kaliforniya Üniversitesi ---> https://minghsiehee.usc.edu/

   İsmi sizi yanıltmasın, aslında özel bir üniversitedir ve Los Angelos'ta bulunuyor. Üniversitenin malum departmanda ki araştırma gruubu daha çok tıp, enerji verimi ve makine öğrenmesi alanlarına yönelmiş durumda. Fakat daha fazla bilgi için kesinlikle bölümle iletişime geçmenizde fayda var. 
Bu üniversite mezunları kariyerlerine 67.00 dolar civarında bir yıllık gelirle başlayabiliyor.


7. Duke Üniversitesi --> http://ece.duke.edu/

   Okul ilk olarak Brown School adı altında 1838 yılında kuruldu. İsminin daha sonra değişmesinin sebebi ise James Buckanan Duke'un yüklü miktarda bağışları. Üniversite şuanda ülkenin en iyi 4. ve Kuzey Kaliforniya'nın ise en iyi üniversitesi durumunda. 74.000 dolar ile işe başlamakta mümkün. Web sayfasını bir ziyaret edin derim.



6. Georgia Teknoloji Entitüsü ---> https://www.ece.gatech.edu/about

1885'te kurulan üniversite ülkenin en iyi 100 üniversitesi arasında. Bunun yanında elektrik ve bilgisayar mühendisliği okulu ülkenin en büyük programı durumunda. Bu da okulu bizim için çekici yapan en önemli özelliklerden bir sanırım. Araştırma programları vasıtasıyla uygulamalı olarak mesleği tecrübe etmenizde mümkün. Ayrıca üniversitenin itibarı sayesinde farklı endüstrilerde 67.000 dolar civarında başlangıç maaşlarıyla iş imkanları elde edebilirsiniz.

   

5. Carnegie Mellon Üniversitesi ---> https://www.ece.cmu.edu/

   Özel bir araştırma üniversitesi olan Carneigo Mellon, Pittsburg'da bulunuyor. 1900 yılında Carnegie Technical School olarak Andrew Carnegie tarafından kuruluyor ve 1967 yılında Mellon enstitüsü ile birleşerek başlıkta belirtilen ismi alıyor. 
  Okulun genel olarak en çok önem verdiği ana disiplini mühendisliktir. Okulun 500 lisans öğrencisi ve aktif 9000 mezunu bulunuyor. Okul mezunları Amazon, Facebook, Lock Head Martin gibi şirketlerden teklifler alabiliyor. Yani yaklaşık 70.000 dolar aldıkları söylenebilir. (söylebilir dediğime bakmayın bu rakamları istatistiklere göre yazdım.) 


4. Stanford Üniversitesi ---> https://ee.stanford.edu/

   1891'de Leland ve Jane Stanford tarafından kuruldu. San Jose'nin hemen dışında bulunan özel bir üniversitedir ve malum alanda ulusal çapta 7. en iyi üniversitedir.
  Okulun kuruluş amacı mühendislik öğrenmek, öğretmek olduğu için ciddi bir geleneğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Üniversitenin yüksek lisans ve doktora programları da dünya çapında bayağı ünlüdür zaten. Yani yaklaşık 76.000 dolar size göz kırpıyor :) 

3. Massachusetts Teknoloji Üniversitesi ---> https://www.eecs.mit.edu/

  Kısa adıyla MIT. Bu üniversiteyi fazla anlatmaya gerek var mı bilmiyorum :) Gerçek  bir akademik kariyer planlıyorsanız bu üniversiteyi listenin başına yazın derim. Hatta yakın zaman elektrik ve bilgisayar departmanı bölüm başkanı da bir Türk oldu. Haberiniz olsun :). Siz en iyisi bölümün web sitesini bir ziyaret edin.

2. Berkeley California Üniversitesi ---> https://eecs.berkeley.edu/

   1868'de kurulan üniversite bölgede başına çeken biri üniversitedir. San Francisco'ya yakınlığı sayesinde de elektrik mühendisleri için harika bir fırsat olabilir. Çünkü biz mühendisler için San Francisco demek Silkon Vadisi demektir. :) Bu da işverenlerle iyi bir iletişim anlamına geliyor. Verilere göre mezunlar 80.000 dolar gibi bir maaşla işe başlıyormuş. 

1. Cornell Üniversitesi ---> https://www.ece.cornell.edu/

    Herkes diploma alabilir ama herkes Cornell'den alamaz desek yeridir. Cornell Üniversite'sinden elektirik mühendisliğinden bir derece alabilmek demek siz bu işi çözdünüz demektir. Geriye sadece yapacaklarınızı hayal etmek kalıyor.


   Sonuç olarak, 

Arkadaşlar bu tarz üniversitelerden okuyabilmek size çok şey kazandırır ama okuyamamak bir şey kaybettirmez eğer azimliyseniz tabi. Geriden gelerek öne geçebilirsiniz yani demek istediğim şey şu:
Hayatta bazı şeyler herkes için eşit ilerlemiyor malesef fakat bunun için kendinizi üzmeyin daha çok çalışın daha çok mutlu olun. 

Hayatta inşallah herşey istediğiniz gibi olun kalın sağlıcakla. 

Kaynak:

https://interestingengineering.com/
http://inside.collegefactual.com/methodologies/best-colleges-rankings-overview
https://www.payscale.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türk Toplumuna Farklı Bir Bakış | Sinek ve Uçak

   Son günlerde yaşanan gelişmeler zihnimi ciddi anlamda gıdıklamaya başladı. Normalde gıdıklanan insan güler ya ama nedense beni gü...

Merhaba!

Son yazılarımdan haberdar olmak için takip etmeyi unutmayın.

×