5 Temmuz 2017 Çarşamba

Microsoft Excel - Sekmeler

Microsoft Excel'e Giriş


   Excel, Windows Microsoft ve Apple Macintosh işletim sistemli bilgisayarlarda çalışan bir hesap tablosu programıdır.


  • Bu program ile kolayca tablo oluşturabilir ve tablo üzeride basit ve karmaşık her türlü işlemi yapabiliriz. Örneğin; istatistik hesapları, muhasebe hesapları, matematiksel hesaplamalar vb...
  • Tablodaki veriler ile grafik oluşturabilir, dosyanıza resimler ekleyebilir yazılarınızı biçimlendirip çıktı alabilirsiniz.
  • Özetle, Excel programı çok fonksiyonlu büyük bir tablodur.

  

SEKMELER


Giriş :  Giriş sekmesi Excel'deki en temel işlemlerin yapılabileceği ve her düzeyden kullanıcının sıklıkla ihtiyaç duyduğu işlevler bu sekmede bulunur.
  Giriş sekmesi seçildiğinde 7 tane grup ekrana gelir. Bunlar; Pano, Yazı Tipi, Hizalama, Sayı, Stiller, Hücreler, Düzenleme gruplarıdır.


Not :  "Alt" tuşuna basılı tuttuğumuzda sekme ve şeritlerin altlarında harfler oluşur. Bu şekilde sekme ve şeritler arası gezinebiliyoruz.


Ekle :  Ekle sekmesi Excel'e eklenebilecek resim, grafik, özet tablo ve köpür gibi işlevler içerir. Ekle sekmesi seçildiğinde 5 tane alt grup ekrana gelir. Bunlar; Tablolar, Çizimler, Grafikler, Bağlantılar, Metin gruplarıdır. 




Sayfa Düzeni :  Sayfa Düzeni sekmesinde sayfa ayarları ve yazdırma ayarları gibi işlevler vardır. Bu sekme seçildiğinde 5 tane grup ekrana gelir. Bunlar; Temalar, Sayfa Yapısı, Sığdırmak İçin Ölçeklendir, Sayfa Seçenekleri, Yerleştir gruplarıdır. 




Formüller :  Formüller sekmesinde hesaplama araçları, fonksiyonlar ve fonksiyonlara ait işlevler bulunur. Formüller sekmesi seçildiğinde 4 tane grup ekrana gelir. Bunlar; İşlev Kitaplığı, Tanımlı Adlar, Formül Denetleme ve Hesaplama gruplarıdır.



Veri :  Veri sekmesinde Excel'in sık kullanılan alt toplam, doğrulama, dış veri, hedef ara ve senaryolar gibi veri analiz etme araçları bulunur. Veri sekmesi seçildiğinde 5 tane grup ekrana gelir. Bunlar; Dış Veri Al, Bağlantılar, Sırala ve Filtre Uygula, Veri Araçları ve Anahat gruplarıdır.



Gözden Geçir :  Gözden Geçir sekmesinde yazım denetimi, açıklamalar, koruma ve paylaşım gibi işlevler bulunur. Bu sekmeye bastığımızda karşımıza 3 tane grup gelir. Bunlar; Yazım, Açıklamalar ve Değişiklikler gruplarıdır. 








Görünüm : Görünüm sekmesinde sayfa görünümleri, pencere işlemleri ve makrolar gibi işlevler gelir. Görünüm sekmesi seçildiğinde 5 tane grup ekrana gelir. Bunlar; Çalışma Kitabı Görünümleri, Göster/Gizle, Yakınlaştır, Pencere ve Makrolar gruplarıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türk Toplumuna Farklı Bir Bakış | Sinek ve Uçak

   Son günlerde yaşanan gelişmeler zihnimi ciddi anlamda gıdıklamaya başladı. Normalde gıdıklanan insan güler ya ama nedense beni gü...

Merhaba!

Son yazılarımdan haberdar olmak için takip etmeyi unutmayın.

×